Etkinlik tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.. Sizde düşük kalorili diyet tariflerinizle 25 mayısa kadar etkinliğimize katılabilirsiniz.Etkinlik detayları burada
.Balıkla rokayı süper ikili diye düşünürdüm..hiç yoğurtla birleştirmemiştim..Deneyeceğim tarifler içinde yerini aldı..Reyyana etkinliğe katıldığı için teşekkür ediyor, diğer lezzetli tarifleri için bloguna mutlaka uğramanızı tavsiye ediyorum
http://muhabbetsofrasi.blogspot.com/
YOĞURTLU ROKA SALATASI
MALZEMELER:
1 demet roka ( benim roka demeti büyüktü:) )
Yarım demet dereotu
2 dal taze soğan
1 adet kırmızı biber
Sosu için:
1 kase süzme yoğurt
2 kaşık zeytinyağ
Tuz
İsteğe bağlı 2 diş dövülmüş sarımsak
YAPILIŞI:
Taze soğan, dereotu ve rokayı ince kıyın.
Kırmızı biberi temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
Salata kasesine alıp harmanlayın.
( kıyılmış ceviz de ilave edebilirsiniz)
Sosu için gerekli olan malzemeyi iyice karıştırın.(Pürüzsüz kıvamda olmalı)
Sosu salataya ekleyip iyice karıştırın
Servis tabağına alıp ikram edin
Afiyet olsun.
http://mutfakta1inci.blogspot.com/
YULAF EZMELİ KEÇİBOYNUZLU DİYET BİSKÜVİ
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı taneleriyle birlikte herhangi bir reçel ( ben kayısı reçeli kullandım)
yarım çay bardağı şeker
3 kaşık yoğurt
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı keçiboynuzu tozu
1 çay bardağı kuru üzüm, ceviz ( istediğiniz yemişleri koyyabilirsiniz)
tarçın, portakal kabuğu, vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 fiske tuz
2 bardak tam buğday unu
Yapılışı:
Arkadaşlar verilen malzemelerin hepsini karıştırıp bayağı yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.
Bunu kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine birer kaşık koyp üstüne hafifçe bastırıyorsunuz.
175 derecede kızarana kadar pişirip hemen çıkarıyorsunuz ve üzerine temiz bir havlu örtüyorsunuz.Bu kadar basit. İçiniz kazınıp birşeyler atıştırmak istediğinde afiyetle yiyorsunuz.
diğer lezzetli tarifleri için fatoşumun mutfağına mutlaka uğrayın derim:))
http://fatosunmutfagindan.blogspot.com/
YOĞURTLU YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
Malzemeleri:
-1 çay bard.yeşil mercimek
-1 tepeleme yk pilavlık bulgur
-2 tane salatalık
-2 diş sarımsak
-200 gr.yağsız yoğurt
-yarım demet dereotu
-azcıkk tuz
***yeşil mercimeğimizin üzerine su ekleyip haşlıyoruz.mercimekler açılınca bulguru ekliyoruz.bulgur da pişince ocaktan alıyoruz.suyu varsa süzüyoruz.soğuyunca ince kıydığımız salatalıkları,yoğurdu,rendelediğimz sarımsağı,tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.ince kıydığımız dereotunu da üzerine ekleyip,servis ediyoruz..yoğurdu suyla açıp,daha duru da yapabilirsiniz..AFİYETLE..
http://www.tarifkolik.com/
FIRINDA BAHARATLI SEBZE
Malzemeler
2 adet kabak
1 kuru soğan
1 adet patates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1-2 adet yeşil veya kırmızı biber
1-2 adet havuç
1 adet domates
Tuz,karabiber, kırmızıbiber, bol kekik
Yapılışı
1.Evinizde hangi sebzeler varsa hepsini soyup dilediğiniz gibi yemeklik doğrayın.
2.Salça, yağ ve baharatları ilave ederek bir fırın poşetinin içine doldurun. Veya yağlı kağıda sarın.
3.180 dereceye ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet Olsun..
No comments:
Post a Comment