Tuesday, September 10, 2013

Sanırım Bunaldım... Ve yepis yeni bir Diyet Listesi




Selamün Aleyküm

Sabah uyandığımda gayet enerjiktim ama nedense keyfim kaçtı.

Bu gün işlerde biraz yoğun oldukça yoğun! Havalar güzel olunca çok şükür işlerde açılıyor bundan bir şikayetim yok doğrusu .

Bloguma bir göz gezdirdim bir hevesle başlayalı neredeyse 8 ay olmuş.Beni kim dinler kim takip eder derken 70 tane değerli arkadaş sahibi olmuşum fakat kilo maceram neredeyse başladığım noktada o kadar üzülüyorum ki artık rüyalarımı giriyor.

Eşim sağ olsun en yok zamanlarında bile zayıflamam için maddi ve manevi desteği her zaman sağladı hata bu sefer en çok istediğim dilediğim kendi arabam olsun hayalimi de işe katarak beni daha da motive etmeye çalışıyor. Akapunktur, fitnes, spor aleti, diyetisyen , kitaplar daha onlarca şey ama bir türlü başaramıyorum ve artık gerçekten çok bunaldım. Son iki haftadır bunu düşünüyorum o kadar işledi ki bu düşünce içime zayıf insanları gördükçe üzülüyorum. Birde geçen hafta sonu duyduğum iki sözcük gerçekten beni çok üzdü çok kırdı.

Önce den şöyle 7 sene önce hiç dert etmemiştim hiç sıkılmamıştım kilolarımdan ailemde benim gibi yemeyince yada az yeyince öleceğiz filan sanıyorlar :))) Eşimle nişanlanıp evlerine yemeğe gittiğimiz ilk gün hiç unutmam tabi yeni gelinsin ha deyince sofraya oturamazsın oturduğumda ise onlar doymuştu ve ben açtım :))))

Ogün anladım ki bu insanlar doyacağı kadar yiyor :))) İnsan ailesinin yaşamının içinden çıkmayınca bilemiyor benim ailemde doğrusunun bu olmadığını aslında iyi biliyor ama artık bir şeyleri aşmak zor.

Denemediğim yol kalmadı artık gerçekten çok çok bunaldım ve sıkıldım dilediğim hayal etiğim kiloya gelip bir daha bu sorunu yaşamak istemiyorum.

Bu kaç gün önce instagram da bir arkadaşın Diyet listelerinden bahsetiğini görmüştüm tam listelerin adresini verdı sağolsun kendisi de çok güzel kilo vermiş. Bende zaten eli tane yol denedim bir de bunu deneyeyim dedim.











sanirim bunaldim ve yepis yeni bir diyet listesi 1

Resim Alıntıdır.


Okudum inceledim Diyetisyen Taylan Kümle'linin kızı Elif Ezgi Uzmansel hanımın zayıflama macerasını bizlerle paylaşmış. Sağlıklı olan her insan Taylan Kümleli hanımın kızı için ve Sağlıklı yaşamak isteyen herkes için hazırladığı bu listeleri uygulayabiliyor. Gerçekten okuyunca çok hoşuma gitti. O kadar içten ve samimi bir şekilde paylaşmış ki üstelik mesela diyetisyene gidemeyin yada bundan bezen benim gibi artık bir motivasyon arayan ve derdine arkadaş arayan insanlar için çok güzel bir yöntem Allah kendisinden razı olsun bir bebek sahibi, yazar ve buna zaman ayırması gerçekten çok hoş neredeyse her soruya cevap vermeye çalışmış :)) Kendisine ve listelerine bu adresten ulaşabilirsiniz. http://elifezgiuzmansel.wordpress.com/kim/

Kendisi bu eskikilomadonuyorum.wordpress.com/ diyete başlamış ve tam 34 kilo vermiş ne güzel Rabbım bana da nasip etsin.

Bir adres daha ;Star Gazetesi

Yarın için listelerimi hazırladım. Akşam üstü de bir aksilik olmazsa alışverişimi yapıp inşallah 1.Listeden başlayacağım hayırlısı olsun bakalım.

Ameller niyetlere göredir. Niyet etim Ağustos 2013 yılında Ramazan Bayramın da (her bayram zayıf olmayı hayal ederim:)) 22 Kilo verip 58 Kilo olmaya tam dolu dolu 6 ay var ve ben bu sefer inşallah başaracağım.Gerçekten çoook istiyorum :(.

No comments:

Post a Comment