Sıcaklar bastırdı. Kiloları kışın olduğu gibi kat kat elbiseler, paltolar içine saklama şansımız kalmadı. Acilen eritmemiz lazım şu fazlalıkları bayanlar...
Ee kilo vereceğiz diye tatlılardam mahrum mu kalalım. Hayır:) Hem de en alasını, en meyvelisini yiyelim :)
İşte sizlere çayın yanında afiyetle yemelik hafif bi tatlı.
![gunun diyet lezzeti kayisili tart 1](http://gourmand2go.com/images/tart_slice1crp.jpg)
KAYISILI TART MALZEMELERİ
500 gr kayısı
3 yumurta
5 çorba kaşığı süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
![gunun diyet lezzeti kayisili tart 2](http://gourmetaddict.files.wordpress.com/2011/01/dsc_1673.jpg)
Kayısılı tart hazırlanışı
Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın.
Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta
sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Toz şeker, un,
nişasta, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon
kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını 1
tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma
ekleyin.
Otuz cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız
karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında
25 dakika pişirin.
![gunun diyet lezzeti kayisili tart 3](http://gourmand2go.com/images/tart_crust%20copy.jpg)
Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini
çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine
dekoratif bir şekilde dizin. Bal ile marmeladı bir kapta
karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin.
Dilimleyip servis yapın.
Kayısılı tartın 1 porsiyonu 240 kaloridir. Kayısılı tart artık
hazır, afiyetle yiyelim :)
![gunun diyet lezzeti kayisili tart 4](http://gourmand2go.com/images/apricot_tart2.jpg)
No comments:
Post a Comment