Friday, January 10, 2014

Diyet, Beslenme ve Sağlık



diyet beslenme ve saglik 1


13 Şubat 2013 saat 03:51’den 15 Şubat  2013 saat 12:07’ye kadar Ay Koç  Burcunda büyüyecek;



Ay Koç Burcu’nda iken vücudumuz en çok protein ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu nedenle bu günlerde  kahvaltılarda ve diğer öğünlerde protein almaya dikkat edilmelidir. Ayrıca vitamin ihtiyacını karşılamak için taze meyve tüketmek çok faydalı olacaktır.



Özellikle çocukların ve anne adaylarının mutlaka değerlendirmesi gereken bu günler büyüyen ay fazına rastladığı için daha da önem kazanmakta.



Ancak alerjik reaksiyonlarla karşılaşmamak için aşırı tüketimden kaçınılmalı. Ayrıca fazla kilonuz var ise yine porsiyonları küçültmeniz  gerekmekte.


Bu günlerde baş bölgeniz daha hassas olacağından baş ağrısına sebep olan etkenlere karşı tedbirli olmanızda fayda var. Beyin gelişimi ve göz sağlığı için gerekli besinleri tüketmeyi de unutmayın!




Baş ağrıları artabilir, migren hastalarının tedbirli olmasında yarar var.



Genel olarak ameliyatlar için uygun bir dönem değil. Ancak özellikle baş bölgesi için ameliyatlar daha büyük risk taşımakta.


Diyetteyiz 2. Hafta 2. Gün



2. Haftaya çok sağlam önerilerle başladık dün! Bugün de tam gaz devam diyorum ve hemen vakit kaybetmeden günün menüsüne geçiyorum!



diyetteyiz 2 hafta 2 gun 1



DİYETTEYİM#2



diyetteyim 2 1


Herkese merhabalar :) 


Dün moralim oldukça bozuktu.Birkaç insan bulunduğm kiloyu yüzüme vurup lakap takıp mesajlar atmışlar.Bu nedenle dün gerçekten kötüydüm.


Bugün kontrolüm vardı.Akşam aldığım o mesajlardan sonra daha çok gerildim ve çok umutsuz bir şekilde girdim içeriye.


Fakat tartıya çıktıktan sonra birden yüzümde güller açtı :)






89.9 kilo idim 87.7 kilo olmuşum :D yani 10 günde tam tamına 2.2 kilo vermişim :) 


Nasıl mutluyum anlatamam :)


Doktorumda tabi çok mutlu oldu bu duruma.Diyet listemde bir kaç değişiklik yaptık.Hiçbir öğünÜ atlamamam konusunda uyardı.


Çünkü ben ikinci öğretim öğrencisiyim.Dolayısıyla akşamları geç saate kadar okuldayım.Eve gelşnce çok geç saatlerde yemek yiyorum.


Okulum bu pazartesi günü açılıyor.Umarım dengeyi sağlayabilirim.






Ve size çok ama çok teşekkür ederim.İlk diyet yazımdaki yorumlarla o kadar mutlu ettiniz ki beni.İyi ki varsınız.Sizin attığınız yorumlarla daha çok motive oluyorum.Hep yanımda olun emi :)






Son birşey.Çok sık olmasada bazen beni aşağılayan mesajlar alıyorum.Bu sanırım ismimin pekbilmiş olmasından kaynaklanıyor.Fakat bu sadece işin şakası.Hiç bir zaman herşeyi bilirim edasında olmadım,ukala olmadım.Olmayacağımda.Ama sırf ismim pekbilmiş diye beni hiç tanımadan yargılamayın lütfen. :)


Aksıne çok birşey bilmiyorum.Sadece bildiklermi aktarmaya çalışıyorum :) Hepinizi çok çok seviyorum :)






SEVGİLER...






Dukan diyeti, dikkat edilecekler



dukan diyeti dikkat edilecekler 1Evetttt....


Dünkü yazıda diyetin işe yaradığını söyledim..  çok da anlatmadım aslında teknik olarak.. ama öyle riski olmayan zararsız bir diyet olduğunu da iddia etmeyeyim... bir doktor olarak, bunu da anlatmalıyım öncelikle dedim....






Tabii eğer önerilenleri önerildiği şekilde yapmazsanız riskler oluşabilir... öncelikle su içmek çok önemli.. vücutta proteinlerin yakıt olarak kullanılmasına bağlı keton, aseton, ürik asit gibi metabolizma atıkları oluşuyor.. bunların vücuttan atılması için ve zarar vermemesi için gerçekten bol bol su tüketmek gerekiyor.. zaten insan inanılmaz susuyor...su içmek zul gelmiyor yani merak etmeyin.. hatta benim aromalı çaylara ilgim çok arttı.. tatları bana daha bir hoş gelmeye başladı bu aralar...






Ben kongre molasında bozma cezası olarak ataktan yeniden başladım.. 4. günüm.. ama atak süresini 4-6 günden uzun yapmamak lazım... bu kısa sürede de ciddi zarar oluşmaz zaten...






Yulaf kepeği yine bu diyeti dengeleyen en önemli faktör.. hem posa hem mineral hem B vitamini desteği veriyor... yine sebze günlerinde özellikle C vitamini depoları doluyor.. yani bilinçli tüketmek ve koyu yeşil yapraklı otlardan salata yemek gerek...






Birde önerilen Gojiberry(kurt üzümü kurusu) var.. ben dün tattım. ben beğendim.. tatlı-mayhoş biraz dut kurusunu andıran bir tadı var.. bugün tavuk soteyi yerken yanına bile yakıştırdım.. İnanılmaz bir besin.. antioksidan deposu, kolesterol düşürücü ve E vitamini açısından zengin...aktarlarda malatya pazarında da var...






Kısaca bu diyete eksik malzeme ile başlamamak gerekiyor.. yağ kısıtına uyup hayvansal yağları kesmek önemli.. balık ise ihmal etmeden sıklıkla yenmeli..






İşte bunlara dikkat edersek, yulaf kepeği, sebze günleri doğru sebzeler, gojiberry kullanılırsa ve tabii ki yeterince su içilirse bence bu süreç sorunsuz biter.. güçlendirme dönemi ise bir uyum dönemi olduğundan daha kolay uygulanabilir zaten...inanın kilo vermenin tadını alınca bu iş keyifli bir oyuna dönüşüyor.. ve izin verilen besinlerle yapılabilecek pek çok lezzetli yemek ve yiyecek mevcut.. bu farklı bir mutfak macerasına dönüşüyor sonunda.. yani şimdilik benim için de öyle...




Sonrası mı :))) onları da yaşadıkça anlatacağım canım... ben henüz acemisi sayılırım bu diyetin.. merak edenleri tatmin edecek bir çok blog yada yazı internette.. dukandiyettariflerim sitesini özellikle öneririm... Bu işlere ilgi duyuyorsanız bir bakın derim...... sevgiyle :))

Tuesday, January 7, 2014

DİYET YAPARKEN HERGÜN DONDURMA YEMEK İSTER MİSİNİZ?




Ve size muhteşem bir makine buldum. Bunun adı Yonanas makinesi. Bu makine ile dondurma yapabiliyorsunuz hemde yağsız, şekersiz yani sıfır kalori. Sadece koyduğunuz meyvenin kalorisini almış oluyorsunuz. Yani meyve yemekle dondurma yemek arasında bir fark kalmadı artık. Aşağıda tüm ayrıntılarıyla nasıl kullanıldığını anlatacağım. Bu dondurma makinesini www.yonanas.com 'dan bulabilirsiniz. Fiyatı 49.99 $. Ayrıca bu sitede ayrıntılı birşekilde nasıl kullanıldığını anlatıyor. Ve inanılmaz lezzetli tariflerde var mutlaka bakın. Bundan sonra diyet yaparken istediğiniz gibi dondurma yiyebileceksiniz. Türkiye'de satılıyormu bulamadım ama başka markaların dondurma makineleri var.


diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 1



diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 2



diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 3



















*Öncelikle dondurmanızı hangi meyve ile yapmak istiyorsanız; o meyveyi bir kaba koyup buzlukta tutuyorsunuz. Çünkü bu makinede dondurulmuş meyve ile dondurma yapılabiliyor. 






diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 4



diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 5


*İstediğiniz donmuş meyveyi, damak zevkinize göre makinenin içine koyuyorsunuz ve resimdeki gibi üzerine bastırıyorsunuz.


diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 6



diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 7


*Ve bir dakikada dondurmanız hazır. Hemde şeker ve yağ koymadan, sadece sağlıklı ve az kalorili meyvelerden dondurma yapmış oluyorsunuz. Eğer isterseniz meyve koyarken; içine bir parça çikolata, fıstık ezmesi yada nane koyabilirsiniz, inanılmaz güzel ve kalorisiz dondurmalar yaratabilirsiniz. Ben bu makineye bayıldım, eminim sizde çok beğeneceksiniz. Artık hepimiz korkmadan dondurma yiyebileceğiz.


diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 8



diyet yaparken hergun dondurma yemek ister misiniz 9


Kaynak:www.yonanas.com

Monday, January 6, 2014

Diyet, Sağlık ve Beslenme



diyet saglik ve beslenme 1


03 Mart 2013 saat 23:11’den 06 Mart  2013 saat 02:13’e kadar Ay Yay  Burcunda küçülecek;



Vücudunuzun proteine ve vitaminlere ihtiyacı varsa Ay’ ın Yay Burcunda olduğu bu günler tam size göre. Çünkü protein ve vitamin içeren besin maddeleri, içinde bulunduğumuz bu günlerde çok daha etkili.
Anne adayları kendilerinin ve bebeklerinin protein ve vitamin ihtiyacını karşılamak için bu günleri çok iyi değerlendirmeli.




Ancak fazla kilosu olanların porsiyonlarını küçültmesi gerekecek.



Bu günlerde üst baldırlarınızı yoracak aktivitelerden ve uzun yürüyüşlerden kaçının. Ayrıca varis sorunu olanlar fazla ayakta kalmamalı. Bu bölgelere masaj yapmak ise bu günlerde sizi oldukça rahatlatacaktır.
Eğer selülit bakımı uyguluyorsanız bu günlerde ve bu bölgede iki kat etkili olacaktır.




Zorunlu olmadıkça ilgili bölgelerin ameliyatından uzak durmakta yarar var.


Diyetteyseniz Happy Moon's'un Izgara Mezgiti Tam Size Göre



diyetteyseniz happy moon s un izgara mezgiti tam size gore 1
Artur'dan arkadaşım İlkay, Bakırköy'de oturuyor. Bana telefon açtı ve Bostancı'da olacağını söyledi. İşi gücü halledip buluştuk. Hava yağmurlu, buz gibi.. Yürüye yürüye Şaşkınbakkal Marks&Spencer'a  kadar geldik. Daha yürüyecek takat kalmayınca, Derimod'un sokağındaki Happy Moon's'a girdik hemen caddede. İki hafta önce de liseden kızlarla buluşup gitmiştik. Ambiyans süper, fiyatlar cadde olmasına rağmen uçuk-kaçık değil. Lezzet süper yine Moda Kırıntı'da olduğu gibi jetgil hızıyla çevrenizde dönen sağlam servis elemanları var. Kısacası bahşişi 10 kez hak ediyorlar. Eee ikimiz de rejimdeydiz. Ne yiyeceğiz diye mönüye bakarken, diet yemekler kısmında  145 kalorilik mezgit ızgarayı gördük. İkimiz de aynısından sipariş verdik. Sonuç ise mükemmel. Lezzetli, doyurucu, sağlıklı ne diyeyim muhteşemdi. Salata, mor soğan, limon, domates ve mezgit... Saat 15.00'e kadar da yüzde 20 indirimliymiş. Yedik, içtik doğru dürüst bir hesap ödemeden kalktık. Diyette olanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Mezgit ızgaraları cidden 10 puanı hak ediyor.