Thursday, October 31, 2013

Diyet Dersleri... Memleket Önemli...


Şu an bu postu sonuna kadar dolu bir mideyle yazıyorum... Şu an içinde bulunduğum durumdan yola çıkarak yeni bir diyet dersiyle sizinleyim...

Diyet yaparken, memleketiniz önemli yer tutuyormuş öğrendim... Mesela benim gibi Adanalı iseniz diyet yapmak sizin için derin bir işkenceye dönüşüyor...

Birincisi: Canına yandığımın memleketinin her bir yerinden bir mangal kokusu mutlaka geliyor ve siz yaşadığınız şehirde yetiştiğiniz yemek kültüründen dolayı bu kokuya asla duyarsız kalamıyorsunuz...


diyet dersleri memleket onemli 1
İkincisi: Yerel bir adet olarak evinizde haftanın iki günü mutlaka mangalda bir şeyler pişiyor, o mangal yandıktan önünüze o kebaplar, ızgaralar geldikten sonra eğer ki vejeteryan değilseniz, "Ateş seni çağırıyor" sloganı beyninizde müziğiyle beraber çalmaya başlar, işte o saniyeden sonra diyet falan hak getire sizin için...

Olur mu öyle şey demeyin... Mesela atıyorum egeliyseniz ve diyet yapıyorsanız hayat sizin için daha kolaydır, genelde balık, sebze vb şeylerle beslenir ege halkı, ama bir güneydoğulu iseniz yemekler hem bol kolestrollü, hem bol kalorilidir... Siz her ne kadar kendini kassanız da engel olamazsınız çok sevdiğiniz bir şey olunca...

Engel olamadığınız noktada şu an benim yaşadığım vicdan azabıyla yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz...

Ps: Ha arada bir kendime yeniliyorum diye kilo vermedim sanmayın, 8 kilo vermiş bulunmaktayım (:

Diğer Diyet Derslerimiz Burada...

DİYETTEKİ ATIŞTIRMALIKLARIM











Eminim hepimiz bir dönem diyet yapmışızdır. Bana Twitter'dan en çok sorulan soru nasıl zayıfladınız?bunu daha sonra anlatacağım ama şimdi sizlerle rejimdeyken ara öğünlerde yada tatlı krizlerimde neler yediğimi paylaşacağım. Bu ürünler çok düşük kalorili ve de az şekerli, fazla abartmadan tatlı krizlerinde tüketebilirsiniz. Activia'nın en çok çilekli olanını seviyorum ama kayısılı olanı hatta başka çeşitleride var. Ama bu yoğurtlar prebiyotik olduğu için doktorunuza sorup tüketmeniz daha doğru olur.










diyetteki atistirmaliklarim 1


Tatlı krizlerimin vazgeçilmezi Light Dondurma , markası farketmez kalorilerine bakıp en düşük kalorili olanından alabilirsiniz. Hatta Mado'nun diyet dondurmalarını ve diyet sütlü tatlılarınıda tavsiye ederim.


diyetteki atistirmaliklarim 2






Eti Form'da çok sevdiklerim arasında özellikle çikolatalı olanı baya tatmin ediyor.






diyetteki atistirmaliklarim 3







diyetteki atistirmaliklarim 4



diyetteki atistirmaliklarim 5


Bunlar da meşhur Seren Serengil'in Twitter'da paylaştığı Protein Bar'lar. Seren'inkiler Gnc'nin ama başka markalarda da bulabilirsiniz. Bunları genellikle düzenli şekilde spor yapanlar ve ağırlıklı olarak protein ile beslenenler tüketiyorlar.


diyetteki atistirmaliklarim 6


Veee favorim. Activia'nın kahvaltı için olanı ama ben okadar çok seviyorumki her öğünde yiyebilirim. Meyveli yoğurdun kapağında kendi mısır gevrekleri var içine döküyorsunuz ve yiyorsunuz. Tadı süper ve doyurucu.


diyetteki atistirmaliklarim 7


Bunlarda favorilerimden Çilek Pestil'i. Ben çilek pestili'ni Carrefour'dan alıyorum. Orada standını göreceksiniz. Çok tatlı şeyleri sevenler için ideal bir pestil. İçeriğinde doğal şeker olmasından dolayı kilo almadan tatlı krizini atlatabileceğiniz bir lezzet.


diyetteki atistirmaliklarim 8


Vee çocuklar için olan ama tamamına yakını neredeyse sütten oluşan içerisinde  şeker bombardımanı yerine doğal şeker olan bal kullanılan bir çikolata. Normal çikolata yiyeceğinize bunu yemeniz daha iyi olacaktır. Nekadar az şeker okadar iyi.


diyetteki atistirmaliklarim 9


Kuruyemiş; tabi fazlası zarar ama ben kendim diyet yaptığım dönemde protein ağırlıklı beslendiğim için gönül rahatlığıyla kuruyemiş yiyordum. Bunu tüketme miktarınız yaptığınız diyet ile orantılı olmalı ama bir gerçek varki makul ölçülerde yenilen kuruyemiş hem çok yararlı, hem tok tutuyor, hemde az kalorili. Fındık, ceviz, beyaz leblebi bunların yanında kayısı kurusuda yiyerek hem açlığınızı gidermiş, hem tatmin olmuş ve az kalori almış olacaksınız.


diyetteki atistirmaliklarim 10







Mavi Yeşil'in çikolatası; normal çikolatadan hiçbir farkı olmayan bu diyet çikolatayı mutlaka deneyin derim benim gibi tatlıya düşkünseniz bayılacaksınız. Kalorisi ve şekeri az ama normal çikolata tadında denediğim en iyi ürün.










diyetteki atistirmaliklarim 11



diyetteki atistirmaliklarim 12




Nesfit'in çikolatalısı ve meyvelisi var. Bana sorarsanız ben tabiki çikolatalısını seviyorum. Kahvaltı'da light süt ile birlikte çok lezzetli ve en önemlisi de çok tok tutuyor.


diyetteki atistirmaliklarim 13





diyetteki atistirmaliklarim 14



Diyet, Beslenme ve Sağlık



diyet beslenme ve saglik 1


08 Mart 2013 saat 05:01’den 10 Mart  2013 saat 08:17’e kadar Ay Kova  Burcunda küçülecek;



Ay Kova Burcunda iken etkili olan besin grubu yağlardır. Dolayısıyla bu günlerde yağlı beslenmeden her zamankinden daha fazla kaçınmak gerekecektir.



Kahvaltılarda ve yemeklerde hayvansal yağları tercih edenlerin ölçüyü en az yarıya indirmeleri kendi sağlıkları açısından iyi olacaktır.
Ayrıca diyete başlayanlarında bu günlerde yağlı beslenmekten özellikle kaçınması gerekecek.





Bedenimizde en hassas bölge baldırlar olacaktır. Yani baldırları yoracak aktivitelerden uzak durulması gerekiyor. Varis hastalığına sahip olanlar uzun süre ayakta kalmamalı.




Bu dönemde kan dolaşımını arttıracak tedbirler almak, varis tedavisi için uygun kremler kullanmak çok iyi olacaktır.
Seçim şansınız varsa bu dönemde baldırlarla ilgili  ameliyatından uzak durmalısınız!



Genel anlamda ameliyatlar için uygun bir dönemdeyiz.




Kadınlar günümüz kutlu olsun, bütün kadınlar her gün mutlu olsun:)


Wednesday, October 30, 2013

PASTIRMALI MANTARLI OMLET VE DUKAN DİYETİ SEYİR EVRESİ



pastirmali mantarli omlet ve dukan diyeti seyir evresi 1






Yeni bir haftadan hepinize merhaba değerli okurlarım,






Nihayet Dukan Diyetinin Seyir Evresine geçebildim. Bu evre istediğim kiloya düşene kadar devam edeceğim uzun bir evre. Ama Atak Evresi kadar zor değil. 5 gündür saf proteinlerle beslenmek bünyeme zor gelmeye başlamıştı artık. Bu evrede sebzelerde eklendi ve ben inanılmaz mutluyum. Artık 1 gün sebze + protein, 1 gün  saf protein yiyeceğim. Ayrıca yulaf kepeği de günde 2 yemek kaşığına çıktı. Bu arada diyete başlayalı bugün tam bir hafta oldu ve 2.8 kg uçup gitti şimdiden. Darısı kalanların başına :)






Sebzeler de eklenince çok mutlu oldum demiştim ya, fotoğraftaki salata tabağı hislerimi yeterince açıklıyor sanırım. Cumartesi eşim ve kendim için bu nefis salata tabağını hazırladım, yanına da inanılmaz lezzetli bir omlet ve izinli gıdalardan bir kahvaltı tabağı ile. Bugün sizlere bu nefis omletin tarifini vermek istiyorum. Zira sadece diyette değil her zaman yapılabilecek bir omlet. Özellikle haftasonu kahvaltılarınıza lezzet katacak bir alternatif. Tabiki omletimizde hiç yağ yok, çemensiz pastırmanın kenarındaki yağları dahi aldım. Bu arada kahvaltı tabağındaki salam ve jambonu görüp bunlar da ne, böyle diyet mi olur demeyin. Efendim şarküteri ürünlerimiz Pınar'ın Delight ve Açıkbüfe marka ürünlerinden, yağ oranları sadece %2, zaten bu orana izin var.  Bunun dışında onlar da protein deposu. Ama tuz oranları yüksek olduğu için az yenilmesi öneriliyor. Bizde zaten birer dilimi geçmiyoruz. Sözü fazla uzatmadan omletin tarifine geçeyim.







pastirmali mantarli omlet ve dukan diyeti seyir evresi 2
PASTIRMALI MANTARLI OMLET






Malzemeler


  • 3 dilim çemensiz pastırma

  • 7 adet mantar

  • 2 adet yeşil biber

  • 1 yemek kaşığı lor peynir

  • 3 yumurta

  • Çok az tuz







Hazırlanışı






Mantarları ince ince dilimleyip yağsız tavada kısık ateşte kavurun. Pastırma ve biberi doğrayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin. Lor peyniri ekleyin. 3 yumurtayı çırpıp üzerine ekleyin ve çok az tuz ilave ederek pişirin. Afiyet olsun.


Tuesday, October 29, 2013

Diyetisyenlerin Kalori Hesabı


Askerliğimi Tuzla Piyade Okulu’nda yaptım.

Akşama kadar koşup sürünmemize rağmen bir avuç yemek veriyorlardı. Yemekler de bir garipti: Sabah verilen çorba kasesini ters çevirdiğinizde çorba birkaç saniye sonra kalıp olarak kaseden düşerdi. Açlıktan ölüyorduk, kantinde de doğru dürüst birşey yok, olsa da gidecek zaman yok.

Birgün subay bir sıkıntımız olup olmadığını sordu. "Yemekler çok az, doymuyoruz" dedik. Yüzünde alaycı bir ifade ile "diyetisyenler yemeklerin kalori hesabını yapıyorlar" dedi.

İşin ilginç tarafı, birliğin içerisinde arabayla dolaşarak lahmacun satan bir adam vardı. Sonradan öğrendik ki bu adam emekli bir rütbeli. Öğlen yemeğinden hemen önce eğitim alanına geliyor ve "Çocuklar, bugün menüde mercimek var haberiniz ola" diyerek zavallı aç çocuklara lahmacunları iki dakikada satıp bitiriyordu.

Ben aç kalmak pahasına da olsa onların bu düzenine alet olmamak için asla ondan lahmacun almadım.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Dukan Diyetindeki özel yardımcılarım....



dukan diyetindeki ozel yardimcilarim 1Dukan Diyetinde un, şeker, yağ kullanılmadığı için, izinli olan malzemelerle çeşitli tarifler deneme macerasını her Dukancı yaşıyor... aslında işin eğlencesi orada... "acabalar" ile başlayan bu meraklı yolculuk... "ama böyle de olur"larla.. "bir de bunu denesem" lerle devam edip gidiyor... bir de lezzetler yakalandı mı... dokunmayın keyfimize...






İşte bu farklı ama eğlenceli deneyleri daha da çeşitlendirip daha da keyifli hale getirebilirsiniz... nasıl mı? Dukan oyuncakları ve Dukan ek gıdaları ile.....










dukan diyetindeki ozel yardimcilarim 3














Dukan Oyuncakları :


- Silikon kalıplar


- Dondurma makinesi


- Silikon fırçalı yağlık


- Yapışmaz teflon-cam tava


- Yağsız fritöz


- Yumurta ayırma aparatı (*)


- Yoğurt makinesi (*)


- Ekmek Makinesi (*)














(*) henüz denemedim










Ek gıdalar ve katkılar;


- Aromalar


- Yulaf Kepeği


- Az yağlı kakao


- Toz jelatin


- Bitkisel Jelatin


- Krem tartar


- Mısır nişastası


- Süt tozu


- kuru maya


- Yumurta beyazı tozu


- Tatlandırıcılar


- Gıda boyaları










En çok tükettiğim gıdalar;


- Goji Berry


- Lor peyniri


- Az yağlı beyaz peynir


- Meyveli diyet yoğurt ( 1-2 adet/gün)


- Közlenmiş patlıcan


- Somon


- Hindi but


- Çemensiz pastırma


- Yağsız kıyma ile sebzeli yemekler


- Yağsız kıyma ile kuru köfte


- Tavuklu ıspanak- sote, beşamelli


- Ligth karper peynir














Evet yukarıda listelediğim bir çok maddeyi fotoğraflarıyla da anlatacağım.. hatta silikon kalıplar, goji berry, tatlandırıcılar, aromalar vs gibi bazı maddeleri ayrı ayrı postlarda anlatacağım... ilk yazı silikon kalıplara gelecek :))


Bu listeyi sürekli güncellemeye çalışacağım... sizlerin önerilerinizi de bekliyorum..






Sevgilerimle...


Monday, October 28, 2013

Diyet, Beslenme ve Sağlık



diyet beslenme ve saglik 1


29 Nisan 2013 saat 15:21’den 01 Mayıs  2013 saat 17:18’e kadar Ay Oğlak  Burcunda küçülecek;



Bu günlerde minerallerden ekstra  fayda sağlayabiliriz!


Demir içeren gıdaları tüketirken yanında mutlaka c vitamini içeren besinler tüketmeliyiz. Örneğin kahvaltıda, yumurtayı çay yerine taze sıkılmış (bekletilmemiş) portakal suyuyla tüketmeniz  demirin emilimini yaklaşık 14 kat arttıracaktır.



Diğer minerallerin de bedenimiz için hayati önem taşıdığını unutmayalım.



Cildimiz, kemiklerimiz, bacaklarımız, özellikle dizlerimiz bu dönemde hassas olacaktır. Uzun süre ayakta kalmamaya ve bacakları yormamaya gayret edilmeli.





Ayrıca ciltte kesiğe neden olacak küçük kazalara karşı dikkatli olunmalı çünkü iz kalacaktır. Aynı şekilde sivilce ve yaralarla da oynanmamalı.



Bu birkaç gün ilgili bölgelerin ameliyatlarından uzak duralım.


DUKAN DİYETİ **2, GÜN**

Sunday, October 27, 2013

Neye diyet neye kısmet



Alayım kızıma bir kutu boya,boyasın kendini boydan boya diye başlayan bir roman şarkısı vardır.İşte o benim şu durumumu anlatan en iyi şarkıdır :)Kara tahta boyasını 2.5 litreden imal ederken artan boyayı ne yapacağımı düşünememişim.Hazır duvar boyanıyorken,ahşap boyama yapabilirim hevesiyle aldığım ama başaramayınca bir kenara kaldırdığım tepsiye de bir iki boya çalayım dedim.(çalmak bizim oralar da sürmek anlamındadır)Ne yalan söyleyeyim pek bir işime geldi,çok da kolay oldu.Boya rulosuyla bir iki sağ sol yaptım boyanıverdi :) 



neye diyet neye kismet 1


Akşam eve ulaşıp,yemeği yiyip oğlumla bir iki oynadıktan sonra çay için mola verdim.''Çayın yanına elmalı kek iyi gider''diye düşündüm.Eşim pazartesi günü diyete başlamıştı ben de espri olsun diye tepsiye keki koydum ve kekin yanına da  ''neye diyet,neye kısmet''yazmak istedim.Başaramamışım :)Altına reklamımı da koydum ama cümle olmamış.Fotoğrafını çekerken bile yazım yanlışım dikkatimi çekmemiş.


neye diyet neye kismet 2


Karatahta boyası ile ahşap boyanır mı sorusunun cevabını görüyorsunuz.Hem de çalakalem boyama :))

Diyet, Beslenme ve Saglık



diyet beslenme ve saglik 1
17 Haziran  2013 saat 04:18’dan 19 Haziran  2013 saat 09:38’e kadar Ay Terazi Burcunda büyüyecek;




Ay hava grubu burçlardan olan Terazide iken yağlar ve yağlı besinler daha etkili olacaktır.


Ay büyüyen fazda olduğundan bu etki katlanacak bedenimizin yağı depolamasına


neden olacaktır. Bu nedenle bu günlerde yağdan ve yağlı besinlerden uzak durmamız akıllıca olacaktır.



Yağlı beslenmeden kaynaklanan hastalıklara sahipseniz, bu günlerde yağlardan tamamen uzaklaşmanızı öneriyorum.



Bu günler de böbrekler, mesane ve kalça bölgesi daha hassas olacaktır.





Eğer bu bölgeleri ilgilendiren bir rahatsızlığınız var ise tedaviden daha iyi sonuç alabilirsiniz. Ancak gerekmedikçe bu günlerde bu bölgelerden ameliyat olunmamalıdır!



Geldi Bahar Ayları, Başladı Diyet Çabaları!


geldi bahar aylari basladi diyet cabalari 1

Merhabalar...

Cipsiniz bir Kıbrıs yapıp geldi. Tabi blogta yokluğum fark edilmemiştir, gidip gelmem toplamda üç gün sürdüğü için, twitterda yokluğumu fark ettiniz mi sevgili followerslarım, canlarım. Burada bloggerin aşırı ilgiye aç yanı ortaya çıkmakta sevgili okuyucular. Son üç günde ne yaptın diye merak eden varsa, vardır dimi bir tane de olsa merak eden birileri, ona göre anlatacağım hani, o yüzden sordum.

En başta öğrendim ki, cep telefonu ve internet olmadan hayatım ve ben bir hiçiz. Babamın da sorduğu gibi merak etmekteyim Almanyayı Türkiyeden sayan Turkcell neden yavru vatanımızda o kadar pahalı konuşturuyor. Üstelik avea da dakikası 4 buçuk TL olunca, üç gün boyunca telefonum elimde aksesuar gibi bekledi, Benimki mesaj attı ben ilk çağdan kalma yöntemle çağrı attım ona. Bir dönem aklımdasın modunda çağrılaştık, sonra ben dayanamayıp aradım ama bir dakika sürmedi konuşmamız keseye zarar, üç gün mahrum kalsın sesimden dedim ve öyle oldu. Sonuç olarak üç gün sesimi duymayan sevgili, telefonla konuşmanın kıymetini anladı.

Otellerde açık büfe yemek sistemi bir an önce kaldırılmalı bence. Birincisi insan ne yiyeceğine karar vermekte zorlanıyor, ikincisi ne yiyeceğine karar veremediği için bir sürü yemeği tabağına alıyor ve bu zincirleme reaksiyon sırasında en son halkayı uygulayıp bir çoğunu yiyor. Bu üç gün boyunca deyimi yerindeyse hepimiz hayvan gibi yemek yedik, hepimiz üç kilo alıp dönmüşüzdür.

Normal günlük hayatına devam ederken başına gelmeyenler ne zaman bir yere gitmeye kalksan başına gelir ya hah bana da öyle oldu işte. Son bir kaç yıldır tutmayan bahar alerjisi polene mi ne olan alerji işte o tuttu, üç gün boyunca her ortamda foşur foşur burnunu çeken bir ben vardı benden ötürü. Birde mesela annem ne zaman anneannemlere kalmaya gitse benim hastalanacağım tutar, kadın gittiğine gideceğine pişman olur, ahanda bu sefer aynı şey benimde başıma geldi. Benim gideceğim gün hastalanmayı başaran sevgilim, üç gündür aynı hastalığa devam. Üstelik bir türlü iyileşmeyi de beceremiyor.

Türk kahvesi denilen şey hakikaten sadece Türkiye'de içilebilen bir şeymiş öğrendik en acı tecrübelerle. 3 gün boyunca içtiğimiz bir sürü kahve içtik ama hiçbirinin tadı tuzu köpüğü hiçbir haltı yoktu.

Adana'ya geri döndüğümüzde üç günde buraları ne kadar özlediğimizi ve her horozun kendi çöplüğünde öttüğünü en çok burada eğlendiğimizi anladık.

Gittim, gezdim, gördüm, yedim, içtim, geldim. Şimdi gerçek dünyaya dönme zamanı!

Aldı kilolar başını gidiyor yine. Sonumu hiç ama hiç iyi görmüyorum. Üstelik Haziranda nişanımın olma ihtimali %99,9 ve ben hala oturmuş dünya zevklerinin tadına varma derdindeyim. Bugünden itibaren yemek yiyerek hayattan zevk alma yöntemimden vazgeçiyorum. Pazartesi günleri diyete başlama özürlü olan ben yarından itibaren yeniden diyete başlıyorum. Bu devrim niteliğindeki kararı almış bulunmaktayım sonunda. Aklımda belirlediğim bir hedef var sizinle paylaşmıyorum bu sefer, hedefe yaklaşıp yaklaşmadığımı merak edenler elma-armut yöntemiyle sorabilirler, elma hedefe yaklaştığımı gösteriyor tabi ki.

Şu an ki yaşam tarzıma uygun bir diyeti iki gün içerisinde hayatıma uyarlamaya başlayacağım için, diyet listemi sizlerle paylaşamıyorum canlarım ama bir haftalık süreden sonra diyet listem sizlerle olacak. Eksiksiz, bahanesiz yapacağım bir şey daha var bu dönemde mekik çekmek!

Şimdi canlarım malum yaz ayı geliyor, fazla kilosu olan, üç beş kilo vermem gereken var diyen varsa bana katılabilir.

CYK son günlerini film şeridi gibi yazdıktan sonra aranızdan huzurla ayrılır.

Saturday, October 26, 2013

DİYET GÜNLÜĞÜ



diyet gunlu u 1

Merhabalar

Finallerim dün bitti ve bugün ilk uyku günüm. Dolayısıyla 12'ye kadar uyudum..Sonra twittera göz atarken,bir baktım Hesi post girmiş,yeni clutchlar satışa suncakmış..E bende şansımı deneyeyim dedim. :)) ve artık benim de bir Hesi clutchım var.Yakında burada olacak.




Artık rejimdeyim biliyorsunuz.Bugün sabah kahvaltısında mönü( menü mü, mönü mü ) şu şekildeydi;




-2 dilim kepekli ekmek

-Beyaz peynir

-3 adet zeytin

-Haşlanmış ufak boy yumurta

-Şekersiz,balsız (ühü) süt

-1 adet portakal




İlk güne göre fena değil di mi? Hadi bakalım.

Dukan Diyeti { ilk hafta görüşlerim }


İlk hafta benim attack evremdi;7 gün boyunca protein ağırlıklı beslenecektim,yapacaktım edecektim tim tim tim....

Efenim ben 5. gün hasta oldum,bilmiyorum ki acaba bu diyet bünyemi zayıflattı,virüsler boş bulmuşken cirit attılar...

5 günden sonrası zaten yalan oldu;ama bana 2.4 kilo vereceksin demişti,ben 2.7 kilo vermişim

Daldan dala atlarsam kusura bakmayın zira hala yaşaran gözlerim,akan burnumla uğraşıyorum

Odaklanamıyorum konulara

Ama illa da yazıcam deyince bu tarz bir yazı çıkıyor ortaya

Daha fazla saçmalamamak adına madde madde görüşlerimi bildireyim istiyorum;

* Öncelikle ben et seven bir insanım;5 günde bana bile gına geldi..Tüm hayatım boyunca tavuk yesem olur diyen ben her gün değişik bir tarz yemek yapmayı desem de bıktım..Canım kabak çekti,taze fasulye çekti,çekti de çekti :)

* 3. gün başım ağrıdı yazmıştım ya burada,sonraki her gün başım ağrıdı.Lisede biyoloji derslerinde beynin glikoz yaktığını öğretmişlerdi,aldı beni bir telaş..Bünyemde bolca glikojen olmasına rağmen ( karbonhidrat deposu) endişelendim vallahi :) Her gün başım ağrıdı yani bunu da bilin

* 1,5 litre su içmek zorunlu,evde olduğum sürede ben mutlaka içerim su,döner dolaşır içerim.Dışarıda aklıma bile gelmez.O bakımdan pek sıkıntı yaşamadım.

* Çok özür dileyerek söylemek zorundayım ki yiyorsunuz yiyorsunuz çıkmıyor onlar.Bitki çaylarıyla destek olun derim.

* Başladığım günden düne kadar 1 gr ekmek yemedim.Hiç de eksikliğini hissetmiyorum.Biz millet olarak ekmek yemeye alıştığımız için ilk günler zor geliyor ama inanın bırakınca aramıyorsunuz bile.Ama dün canım nasıl beyaz peynir-domates çekti anlatamam.Hastayım ya yedim haliyle :p ( bahane bahane bahane)

* Proteini fazla aldığınızdan vücuttaki ürik asit (protein yakılınca bu meymenetsiz şey çıkar ortaya) oranı artıyor.Haydi bakalım böbreklere fazla iş düşüyor.Günde 3  litre su da içip iyice sersemletmeyin böbreklerinizi

* Protein atılırken kalsiyum da götürüyormuş.Süt için,yoğurt yiyin..Özellikle hanımlar yaşlanınca neler geliyor başımıza biliyorsunuzdur

* Gelelim işin en zor kısmına;meyve..Bilmem kaç ay meyve yemeyecekmişim,onların içinde karbonhidrat var imiş,olmazmış..En zor kısım bu,insan türlü türlü çikolatalara hayır diyor da meyveyi dışlamak gücüne gidiyor..

Velhasılıkelam kilo verdim,fazla yeme işini kestim,dikkat etmeye de başladım..İşte bu noktada dukan ile yollarımı ayırıyorum...Diyete başlamak için gerekli desteği aldım ondan..Ama bundan sonraki evrede az ye ama her şeyden ye mantığını devreye sokucam

1 hafta insan kendini tutabilir,ama bana 3-4 ay demesin ki meyve yok o yok bu yok..insanın canı kabak bile çekiyor işte

Nacizane görüşlerim ve yaşadıklarımı anlattım;umarım faydası olur


dukan diyeti ilk hafta goruslerim 1


Diyet, Beslenme ve Sağlık



diyet beslenme ve saglik 1


14 Kasım 2012 saat 12:51’den 16 Kasım  2012 saat 12:35’e kadar Ay Yay  burcunda büyüyecek;



(14 Kasım 2012 saat 00:07’de Yeni Ay  gerçekleşecek )



Vücudunuzun proteine ve vitaminlere ihtiyacı varsa Ay’ ın Yay Burcunda olduğu bu günler tam size göre. Çünkü protein ve vitamin içeren besin maddeleri, içinde bulunduğumuz bu günlerde çok daha etkili.



Aynı zamanda Ay büyüme dönemine girdiğinden iki hafta boyunca beden yediklerimizi iki ile çarpıp depolama eğilimde olacak. Bu nedenle proteinin fazlasına vücudu alerjik reaksiyon gösterenler protein içeren besinler tüketirken biraz kısıtlamaya gitmeli!


Anne adayları kendilerinin ve bebeklerinin protein ve vitamin ihtiyacını karşılamak için bu günleri çok iyi değerlendirmeli.




Ancak fazla kilosu olanların porsiyonlarını küçültmesi gerekecek.



Bu günlerde üst baldırlarınızı yoracak aktivitelerden ve uzun yürüyüşlerden kaçının. Ayrıca varis sorunu olanlar fazla ayakta kalmamalı. Bu bölgelere masaj yapmak ise bu günlerde sizi oldukça rahatlatacaktır.



Eğer selülit bakımı uyguluyorsanız bu günlerde ve bu bölgede iki kat etkili olacaktır.



Büyüyen Ay fazında olduğumuzdan zorunlu olmadıkça ameliyat olmamak gerekir.


Gülihan'nın Diyetle İmtihanı:) 8.gün







gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 1Selamün Aleyküm

Aman Allah'ım her yanda sevgi var  bu gün :)))

Benim sevdiceğim de bu günleri sevmeyenlerden 'Bize her gün sevgiler günü ' ifadesi ile fikrini özetlemiş oldu.

Buda benim aşkım :))) Plakasının güzelliğine bakar mısınız :)))) G&O eşimle benim baş harflerimiz.


















Evettt gelelim Diyetimize düşe kalka da olsa ilerleyip azimle devam etmeye çalışıyoruz nede olsa arabam beni bekliyor. Bilmem sizlerde de oluyor mu ben spor yapınca kilo alanlardanım tamam bir fitlik oluyor vücutta ama tartıyı da etkileyen bir durum oluyor takılmamaya çalışıyorum daha bir hafta oldu zaten hemencecik bir farklılık bekleyemem şuan 80 kilocuğum boyumda 1.73 civarında en son 78 79 idim biraz dikkat etmeyince hemen geri geliyorlar gözleri çıkmayasıca kilolarım :))))


gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 2


Yemeklerim genelde sebze ağırlıklı hafif atıştırmalıklarla meyvelerle geçiyor.


















gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 3














İş arkadaşımın Annesinin benim için gönderdiği lahana yemeği ve kankası mısır ekmeği ellerine sağlık Ayşe teyzemin :))














































































gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 4






















Çiğ Kabak,havuç, kereviz yapraklı muhteşem salatam:)


gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 5


İki günde bir spor yapmaya çalışıyorum. 1 saat eliptik bisikletim ile mücadele etikten sonra ipad'ime indirdiğim egzersiz programlarını azimle uygulamaya çabalıyorum. Program çok güzel evde spor yapanlar için ideal tavsiye ederim bayanlar :)))


gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 6



gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 7



gulihan nin diyetle imtihani 8 gun 8





Gülihan'nin Diyetle İmtihanı 40. Gün



Selamün Aleyküm






Bir insan bir şeyi kırk gün yaparsa alışırmış vazgeçemezmiş. Bu gün diyette yine yeniden ve son kez başlamamın kırkıncı günü Rabbım emeklerimi ve azmimi daim eylesin inşallah.






Bu hafta 13. Mart Çarşamba ve 19. Mart Salı günü yani bu gün arası Taylan Kümeli Listelerinden 2. Haftayı yapmaya çalıştım. Liste üç ana günden oluşuyor.






TK Listeleri 2.  Ayrıntılı bilgi için Elif Ezgi Uzmansel'in sitesine TIK TIK!


1 HAFTA BOYUNCA İÇİLECEK DETOX SIVISI

8 bardak su

1 demet maydanoz

1 avuç içi kiraz sapı

1 avuç içi avakado yaprağı

3 poşet doğadan form kayısılı çay

3 poşet rezene çayı

Tüm malzemeleri kaynatınız isteğinize göre içine

bir parça kabuk tarçın ,dilimlenmiş limon ve dilimlenmiş elma ekleyebilirsiniz

detox sıvınızı hergün yeniden yapıp gün boyu içiyoruz.



gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 1






Bu malzemeler aktardan kolayca bulunabiliyor. Benim çabuk hazım sorunum olduğu için ben gün aşırı içtim çünkü maşallah zaten çok hızlı çalışan  midem iyice hızlanınca karın ağrısı yaptı.:)






1. Gün Su atıcı Diyet 






gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 2


























Sabah bu güzel kahvaltılıklarım vardı. Bütün günlerde Ana öğünlerden ve iki saatte bir atıştırmalıklar var elma+kefir, sınırsız salatalık, meyve, tost, fındık gibi atıştırmalıklar.                                                                                                                                                  


                                                                                 Öğlen- Bir kaşık nohut salata ve Yoğurt






gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 3


Akşam Doyana kadar sebze çorbası Salatagulihan nin diyetle imtihani 40 gun 4






















2 Gün Yağ Yakıcı Diyet 






gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 5Sabah kepekli lavaş arasına 2 yk. diyet lor peyniri (ben sürülebilir çökelek kullanıyorum) 2 domates 1 biber şeklinde sulu bir karışım yapıyoruz sıcak sıcak lavaşımıza sarıp yiyoruz o kadar doyurucu ki iş yerine geldiğimde kendimi bir kuzu yemiş gibi his ettim.Çok lezzetli.


Öğlen 150 grTavuklu salata


gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 6










Akşam Balıklı Salata







gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 7














3 Gün Hızlandırıcı Diyet 






gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 8Sabah 2 yk. haşlanmış esmer pirinç yoğurt ve 1 ob. meyve










Öğlen 8 yk. domatesli pilav yoğurt salata


gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 9










İkindi atıştırmasında bu canım tost veya soğuk sandviç olarak yiyebiliyoruz


gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 10










Akşam 8 yk. esmer pirinç pilavı salata yanında aslında menüde yaban mersini ve 1 ceviz içi de var.






gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 11














7 Günlük sıralama şöyle Su atıcı- Yağ Yakıcı- Hızlandırıcı - Yağ Yakıcı - Su atıcı- Yağ yakıcı- Hızlandırıcı şeklinde ileriliyor. 






gulihan nin diyetle imtihani 40 gun 12

Tabi ben farkında olmadan sıralamayı karıştırmışım:) Olsun Pazar günü ve dün dışında düzenimde bir aksaklık olmadı sadece bu hafta pek spor yapamadım inşallah bu hafta bir gün ara ile yapacağım.Sadece dün biraz kayısı yedim öyle aç sözlülüğümden bakalım yarın sonuç ne olacak böylecede 2 listeyi de böylece bitirmiş olduk. Bir de Ezgi hanımın tavsiyelerine uyarak bir Diyet Günlüğü hazırladım kendime oraya diyetle ilgili tüm notları alıyorum iyi oluyor listelerimi takip ediyorum.



Friday, October 25, 2013

Diyetteyim+Matabolik Denge Sıvısı





tatlı yeme isteğime bi dur diyebilirsem kilo almaya da dur diyebileceğim...ya aslında hep dedikleri şey işin sırrı da onu ben beceremiyorum sanırım. dedikleri ne mi? az ve de sık beslenmek. 


aslında özgüven problemim yok ama, yahu ne güzel belli bir kiloda dururken neden üstüne ilave ediyorsun. buna bir dur demek lazım dedim ve diyete girmeye karar verdim yol yakınken. 


araştırdım...Selahattin Dönmez'in Metabolik Denge Sıvısı'nı içiyormuş ahali. benim neyim eksik dedim. aldım malzemeleri koydum tencereye kaynattım. yemeklerden önce 1 su bardağı içmek hızlı kilo verdiriyormuş ama şimdi deneme amaçlı koydum bir bardak önüme. o bana bakar ben ona bakarım:)mmmm...güzel bir tadı var. umarım yararlı bir içecektir. bilmiyorum sonuçlarını yazar mıyım...belki...merak edenler olursa...


sadece bu sıvıyla olmuyor tabi iş...değişik salata tarifleri ediniyorum. salata ağırlıklı besleneceğim-ki sebze sever biri olarak hiç zor gelmez bana...


Metabolik Denge Sıvısı neymiş biz de yapalım deneyelim diyenler için tarifi:


3 litre su


2 orta boy elma-4'e bölünmüş,kabukları ve çekirdekleriyle birlikte


1 limon-4'e bölünmüş, kabukları ve çekirdekleriyle birlikte


1 kabuk(rulo) tarçın


1 tatlı kaşığı tane karabiber


1 tatlı kaşığı karanfil


kaynatın...süzüp her öğünden önce 1 su bardağı için. Selahattin Dönmez'in kendi sitesinde öyle yazıyor.


afiyet olsun...


maceraperest


Diyet yapanlar dışarda ne yiyecek?



Paylas
diyet yapanlar disarda ne yiyecek 1

Geçtiğimiz haftasonu muhteşemdi...Gez gez bitiremediğimiz günlerden biriydi koca şehri...

İstanbul güzel iyi hoş da, diyet yapanlar için oldukça çetin bir sınav yeri bu şehir.Çantaya atılan elma ve bisküviler ancak bir yere kadar tok tutuyor insanı...

Bu deneyimden kendime notlar olması açısından, İstanbul'da en çok gezdiğimiz 5 yerdeki diyet emnüleri sunan,diyet mutfağı olan Restorant,lokanta,cafeleri araştırdım.

Diyet planımıza sadık kalabilmenin en iyi yolu, araştırıp öğrenip de gezmeye çıkmak...

Yakında diğer iller için de torpil geçeceğim elbette...İlk sıramız İstanbul...


  1. Kadıköy/Bağdat Caddesi; Yanyalı Fehmi Lokantası , Gimm Cafe, Emmin Rest., Devr-i Alem Rest , Fesleğen , Cafe Coquine


  2. Beyoğlu; Dilek Restaurant & Café, Nar Pera , Barcelona ,Parsifal, 3.Mevkii


  3. Nişantaşı ; Pasta Presto , Il Patio , Lipsi

  4. Eyüp; Otto Santral,

  5. Suadiye ; Dinette



diyet yapanlar disarda ne yiyecek 2