Wednesday, October 30, 2013

PASTIRMALI MANTARLI OMLET VE DUKAN DİYETİ SEYİR EVRESİ



pastirmali mantarli omlet ve dukan diyeti seyir evresi 1






Yeni bir haftadan hepinize merhaba değerli okurlarım,






Nihayet Dukan Diyetinin Seyir Evresine geçebildim. Bu evre istediğim kiloya düşene kadar devam edeceğim uzun bir evre. Ama Atak Evresi kadar zor değil. 5 gündür saf proteinlerle beslenmek bünyeme zor gelmeye başlamıştı artık. Bu evrede sebzelerde eklendi ve ben inanılmaz mutluyum. Artık 1 gün sebze + protein, 1 gün  saf protein yiyeceğim. Ayrıca yulaf kepeği de günde 2 yemek kaşığına çıktı. Bu arada diyete başlayalı bugün tam bir hafta oldu ve 2.8 kg uçup gitti şimdiden. Darısı kalanların başına :)






Sebzeler de eklenince çok mutlu oldum demiştim ya, fotoğraftaki salata tabağı hislerimi yeterince açıklıyor sanırım. Cumartesi eşim ve kendim için bu nefis salata tabağını hazırladım, yanına da inanılmaz lezzetli bir omlet ve izinli gıdalardan bir kahvaltı tabağı ile. Bugün sizlere bu nefis omletin tarifini vermek istiyorum. Zira sadece diyette değil her zaman yapılabilecek bir omlet. Özellikle haftasonu kahvaltılarınıza lezzet katacak bir alternatif. Tabiki omletimizde hiç yağ yok, çemensiz pastırmanın kenarındaki yağları dahi aldım. Bu arada kahvaltı tabağındaki salam ve jambonu görüp bunlar da ne, böyle diyet mi olur demeyin. Efendim şarküteri ürünlerimiz Pınar'ın Delight ve Açıkbüfe marka ürünlerinden, yağ oranları sadece %2, zaten bu orana izin var.  Bunun dışında onlar da protein deposu. Ama tuz oranları yüksek olduğu için az yenilmesi öneriliyor. Bizde zaten birer dilimi geçmiyoruz. Sözü fazla uzatmadan omletin tarifine geçeyim.







pastirmali mantarli omlet ve dukan diyeti seyir evresi 2
PASTIRMALI MANTARLI OMLET






Malzemeler


  • 3 dilim çemensiz pastırma

  • 7 adet mantar

  • 2 adet yeşil biber

  • 1 yemek kaşığı lor peynir

  • 3 yumurta

  • Çok az tuz







Hazırlanışı






Mantarları ince ince dilimleyip yağsız tavada kısık ateşte kavurun. Pastırma ve biberi doğrayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin. Lor peyniri ekleyin. 3 yumurtayı çırpıp üzerine ekleyin ve çok az tuz ilave ederek pişirin. Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment