Tuesday, October 22, 2013

DİYET DENEN ŞEY



diyet denen sey 1


resim buradan.
Google'a diyet yazın ve binlerce yazı ile karşılaşın.  Ne kadar çok kafa ağrıtılmış, ne kadar çok söylenecek şey varmış, beslenme konusu ne kadar büyük bir sorunmuş. Diyet hakkında, ben de yazılan çizilenden farklı bir şeyler anlatmayacağım arkadaşlar. Klasik gelişiyor her şey. Kilolardan kurtulmak için bir gram daha fazla yağı yok etmek için biz kadınlar epey bir çaba sarfediyoruz, yerken güzel de kilo verirken de güzel her şey diyemeyeceğim. Diyete başladığımda kilom 75.4 kg dı ve ikibuçuk ayın sonunda 65.5 kg'a düştüm. Buradan hangi diyeti nasıl uyguladığımı anlatmayacağım sadece şunu söyleyebilirim bir diyetisyene gitmedim, bir diyet kitabı aldım, ikincisini de aldım okudum ve yaşam tarzıma uyguladım bende işe yaradı toplam 9,9 kilo verdim ve vermeye de devam edeceğim inşallah. Diyetin başlangıcında ve ortasında kan değerlerimi kontrol ettirdim, tiroitime, kolesterolüme baktırdım bir ay sonra tekrar kan testi yaptırdım, kolesterolüm tavan yapmışken orta seviyelere inmişti, diğer kan değerlerim de normal seviyelerdeydi, demek ki doğru yolda ilerliyordum. Diyetisyene gitmeyin demiyorum ben diyetisyene de gittim ama yapamadım verdiğim kiloları aynen geri aldım, siz diyetisyene gidin:)

Kilo verirken kararlı olmak gerekiyor ( tıpkı sigarayı bırakmak gibi, 5 yıl önce de sigarayı bırakmıştım ve uzun bir süreçti bırakmak), eskiden olduğu gibi tıkınmaya devam etmeyeceğini kabul etmek gerekiyor, bir kere kabul ettin mi artık bunun dönüşü yok, benim için öyle. Yıllardır giyemediğim kot pantolona sığdığımda çok mutlu oldum, o hantal, ağırlaşmış hareketlerim azaldı, daha enerjiğim, daha pozitifim (bu arada çok güzel sofralara ikramlara denk geldim sadece çay içtim ve kendimi tebrik ettim, çikolatalı pastaya hayır diyemeyen ben marifetli kadınların ellerinden çıkan her şeye gözümü kapattım, hayretler içinde kaldılar inanın).

Kilo verirken bir hedef belirlemek gerekiyor ama bu hedef lütfen imkansız olmasın, birden o kadar kiloyu vermek kolay değil, ağır adımlarla hedefe kilitlenip devam edin ve ulaştığınızda da eski yeme alışkanlığınıza geri dönmeyin yoksa verdiğiniz kiloları aynen geri alırsınız, ben öyle bir deneyim yaşamıştım vakti zamanında.

30 lu yaşlara kadar boyuma göre kilom düşüktü hatta fazla zayıf görünüyordum. Şimdi ise hedefim 60 kilo olmak, daha 5.5 kilo fazlam var, acelem yok hızlı zayıflayıp güçten düşmek istemiyorum.

Alışveriş sitelerinden birinden bir güzellik paketi satın aldım, bölgesel incelme ve cilt bakımı paketi, bu da motivasyonumu arttırmak için kendime hediye olmuş oldu:)

Arkadaşlar bol su içmeyi unutmayın, günde 1.5-2 lt su için lütfen, ihmal etmeyin. Kola gibi gazlı içecekleri bırakın, bunun yerine su, soda limon ve ayranı tercih edin eğer seviyorsanız kefir için. Tekrar tekrar söylemenin hiç bir zararı yok bir de benden duymuş olun bunları, hatta birbirimize destek olalım, sağlıklı vücutlara kavuşalım. Bol su içmenin faydasını gördün mü diye soracak olursanız, gördüm diyeceğim, evet gözle görülür bir biçimde selülitlerim azaldı, hayretler içindeyim zayıf hallerimden bile daha az selülitim var ve bunlardan kurtulamayacağımı düşünürdüm hep, evet su işe yarıyor. Hazır gıdadan olabildiğince uzak durun, işyerine bile önceden hazırladığım yemekten götürüyorum, biraz zor oluyor tabi her gün elimde yemek götürmek.

Çantanızda bir kutu light süt bulunsun, bir avuç badem, ceviz bulundurun mesela, yarım litre suyunuzu hep taşıyın yanınızda. Zaten biz hanımlar çocuklar sayesinde neredeyse bavulla gezeceğiz, çantamızda ne ararsan var.

Aç- susuz kalmayın uzun süre aç kalmak sizi güçten düşürür daha fazla yemenize sebep olur ve genelde daha fazla yenen şeyler hep şekerli unlu gıdalardan oluşur neden mi o açlıkla ne bulursanız yersiniz de ondan ve malasef etrafta en kolay bulunan gıda unlu şekerli gıdalar.

Son bir şey daha bu sefer diyetle ilgili değil,  iki gün düşünüp taşınıp saçlarımı bakır tonlarına boyattım, benim çok hoşuma gitti, kardeşlerime söylediğimde aynen şöyle bir tepki verdiler hem de daha beni görmeden, yine mi açık renk, kahverengi sana daha çok yakışıyor saçlarını bu kadar açmasaydın keşke ama ne yapayım iddialı renkleri seviyorum ben:)

No comments:

Post a Comment