Sunday, October 6, 2013

DİYET ŞAKŞUKA



Havaların ısınması ile yemeklerimiz de hafifledi ve soğukları tercih eder olduk. Bir de formumuzu korumak için sebzeleri kızartmadan çiğ kullanıyorum. Izgara etlerin yanında zeytinyağlı edasında olan sebzeleri özellikle kızım çok seviyor. Evimde hem zamanım bana kalıyor, hem de sağlıklı sofralar kuruluyor.


diyet saksuka 1




MALZEMELER



  • 1 kg. kemer patlıcan 


  • 1 adet kırmızı biber  (jülyen doğranmış- verev doğranmış)


  • 3 adet yeşil biber  (jülyen doğranmış- verev doğranmış)


  • 8-10 diş sarımsak


  • 1 adet iri soğan


  • 5 orta boy domates (kabukları alınıp,küp doğranmış)


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ


  • 2 tatlı kaşığı toz şeker


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber



YAPILIŞI



  1. Patlıcanları alacalı soyup, parmak gibi uzun doğrayın. Tuzlayıp 15-20 dk. acı suyunun çıkmasını bekleyin. İyice yıkayıp kevgire alın.


  2. Yayvan bir tencereye önce halka soğanları, sarımsakları koyun.


  3. Üzerine yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. 


  4. 4-5 kaşık domatesi biberlerin üzerine bırakın. 


  5. Patlıcanları dizin. Üzerine de kalan domatesleri yayın.


  6. Sebzelerin en üstüne zeytinyağını, şekeri, karabiberi ve tuzu da ekeleyin.


  7. Çok kısık ateşte pişirin. Mümkün olduğunca suyunu çekmesini sağlayın.


  8. Servis tabağına ters çevirip sunun.


  9. İsterseniz yerken limonsuyu ekleyin. 



















No comments:

Post a Comment