Tuesday, December 24, 2013

Türk usulü diyet tarifi










  • Hamur işlerinden uzak duracağız. Şiş kebap, döner, köfte ekmek, mantı, kadayıf ya da baklavayı haftada bir yiyebileceğiz. O da yanında ayran ya da salatayla.


  • 45 yaşın üzerindeyseniz bu yiyeceklere yan gözle bile bakmayacaksınız.


  • Bu gıdalar damar tıkanmalarına, beyin kanamalarına, hipertansiyona ve enfarktüse neden olur. En önemlisi ise kandaki kolesterol düzeyini yükseltir.


  • 1.5 tabak mantı 2 adet lahmacun, 2 dilim pizza, 3 dilim böreğe eşittir.


  • Yemeklerde hayvansal ve katı yağ yerine zeytinyağı ve bitkisel yağ kullanılmalı.


  • Maden suyu, soda, meşrubat, kola gibi içecekler az tüketilmeli.


  • Pasta, kek, kurabiye gibi aşırı yağlı gıdalardan uzak durulmalı.


  • Meyveler yemekten 2 saat sonra tüketilmeli.


  • Domates, salatalık, marul, şekersiz çay, kahve ve ıhlamur istenildiği kadar içilebilir. 







turk usulu diyet tarifi 1








'Kibrit kutusu' kuralı geçerli


Sabah: Çay, 2 kibrit kutusu peynir (60 gram), 5 adet zeytin, 1 tatlı kaşığı bal - reçel, salata, bir ince dilim ekmek.

Öğle: 5 köfte kadar et, tavuk, balık, 6 - 7 yemek kaşığı sebze yemeği veya 6 - 7 yemek kaşığı kurufasulye, nohut, salata, 1.5 su bardağı yoğurt, 2 ince dilim ekmek.

Ara: 2 porsiyon meyve veya 1 kibrit kutusu peynir, 1 adet galeta.

Akşam: Öğlenin benzeri + 2 porsiyon meyve, 1 kibrit kutusu peynir, 1 adet galeta.

Bir ince dilim ekmek yerine 1 kase çorba, 2 yemek kaşığı pilav - makarna ya da 1 orta boy haşlanmış patates yiyebilirsiniz.


Bu yazı, Milliyet Gazetesi'nden alınmıştır.










Tweet







No comments:

Post a Comment