Wednesday, September 11, 2013

ukturk hoca yaz diyeti ile zayıflamak artık çok daha kolay!


Yazı: ukturk hoca yaz diyeti ile zayıflamak artık çok daha kolay!



Merhaba sevgili seray severler. Bugün her zaman olduğu gibi ilkeli, dürüst ve didaktik anlayışımdan taviz vermeyerek size bazı yararlı bilgiler vermeye çalışacağım. Eminim yine çok büyük bir aydınlanma yaşayacak ve bana karşı olan sevginiz bir kat daha artacak. Bundan şüphem yok. Konumuz ise şöyle, biliyorsunuz yaz aylarında kızlarımız için önemli iki konu var. Gerisi yalan. Bunlardan birincisi "nazıl bronzlaşacağım yaa hep mangal oluyorum" ikincisi ise "ayy göbeğim benden önde gidiyor, mayolara küstüm" durumu. Bugün ikinci durum için, balkon sendromu için size yaza özel ukturk diyet paketini açıklayacağım. Dal gibi olacaksınız hepiniz bu diyet ile. Piyasada binlerce lira olan bu diyet siz blogmania okuyucularına ücretsiz! Size 24 saat içinde neler yapmanız ve neler yemeniz gerektiğini öğünlere ayırarak anlatacağım.






Kahvaltı: Öncelikle, saat 10:30'dan sonra kahvaltı olmaz. Saat 10:30'dan önce geçerli bu dediklerim ona göre. On ikide kahvaltı mı olurmuş, sonra oluyor işte sana balkon. Böyle kocaman sanırsın teras, :) Arabaya binince varlığınız hemen hissediliyor, yakıt sarfiyatını artırıyorsunuz, küresel ısınmanın sebebi bence sizlersiniz. Ayıp!1






Kahvaltı tüm diyetlerde olduğu gibi benim diyetimde de çok önemli bir yer tutuyor. Ama bu kez kahvaltıda herhangi bir sınır yok her şeyi yiyebilirsiniz. Sadece et ürünleri yasak, sucuk, salam, sosis gibi şeyler. Beyaz ekmek de yasak, ekmeksiz yiyin gerekirse ama bir dilimden fazlası caiz değildir. Onun dışında kahvaltıda yiyebileceğiniz her şeyi yiyebilirsiniz. Yaa börek hocam? diyenler onu da ben sizin yerinize yerim canlarım. Korkmayın ziyan etmem :) Kahvaltıda sınırsız çay içebilirsiniz, sonra meyve suyu da olabilir.  Süt içmeyin gaz yapar, hem yağlı falan, yağsızın da tadı yok en güzeli çay ve meyve suyu, bol bol için. Hadi tosunum benim.






Gördüğünüz gibi kahvaltı tam ağzınıza layık oldu, yediniz içtiniz.










ukturk hoca yaz diyeti ile zayiflamak artik cok daha kolay 1










Öğle: Öğle'den kastımız saat 13:00-14:00 arası oluyor kızlar. Burada yine et ürünü yemiyoruz. Daha çok yoğurt, salata, meyve gibi şeyler yiyoruz. İsteyen yağsız, sossuz, salçasız herşeysiz haşlanmış sebze de yiyebilir. (böykkk) Salatanın malzemeleri konusunda sınırsız bir tercih hakkınız var, istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz orası size kalmış.Yine yeme de sınır yok, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz salata ve meyveden. Hatta meyve salatası falan da yapabilirsiniz, yoğurt ile güzel gider, artık zevk sizin zevkiniz :) Ekmek yine yok malesef, fırıncılar odası greve gitmiş yapacak bir şey yok :(






Akşam: Bu kez et yiyebiliriz ama yine ekmeksiz bir şekilde. Böyle bir parça köfte olur, biftek olur artık nasıl olursa, yağsız tarafından tabii. Özellikle soslardan uzak duruyoruz canlarım. Et'den önce bir kase çorba içebilirsiniz. Çorba konusunda da bir sınırlama koymuyorum, yağsız olduğu takdirde bence bir sakıncası yok. Caizdir içebilirsiniz. Bunların yanında da az biraz salata yedikten sonra menüyü kapatıyoruz. En geç 20:00'da da akşam yemeği faslını bitiriyoruz. Yat-geberlik dediğimiz gece yatmadan önce yemeklerinden uzak duruyoruz ayrıca. Yatmadan önce yemek yiyen kızların genellikle evde kaldıkları söyleniyor. Bence dikkate alın, ne zaman gerçekleri saptırdığımı gördünüz!






Bunlar üç öğünde neler yapmanız gerekenlerdi bir de hımm yasaklar ve yapmanız gerekenler var. Bunlar daha önemli yoksa aç kaldığınızla kalırsınız sadece yine kalır o göbek. Yine çocular "aaa anne bak şişko" demeye devam ederler. Sizden çok daha çirkin kızlar sırf daha fit diye zaten az olan yakışıklıları kapar, siz de "ayy yaa kıza bak oğlana bak" muhabbetlerine devam edersiniz.






Yasaklar: Çok uyumak, üşengeç olmak, hareketsiz bir yaşam tarzı, alkollü içecekler, gazlı içecekler, pilav, makarna, börek, pasta, ekmek kısacası her türlü hamur işi, tartılmak.Ama 2 günde bir, 1 tane MAX yiyebilirsiniz haha hem böylece çocukluğunuza dönmüş olur, ayy eskiden ne güzeldim diye iç geçirip hem daha da motive olabilirsiniz :) Ayrıca bana yani ukturk hocanıza dua etmeyi de unutmuyoruz. Bu da sizi zayıflatacak önemli etkenlerden biri, atlamamak gerek.






Onun dışında en önemlisi içebildiğiniz kadar su için, çok için, benim yerime de için :) sürekli bir şekilde bir şeylerle uğraşmak, gezmek, yüzmek, dans etmek, zıplamak, hoplamak serbest. Bu sayede hem aklınıza yemek gelmeyecek hem de yağları eritmiş olacaksınız.  Hımm ayrıca zayıflayana kadar tayt giymenizi de yasaklıyorum, ayıptır, çevre kirliliğidir.






Bir de o kadar yazdık ama bu kadar da dert etmeyin kilolarınızı, siz seven böyle sevsin ammaaan canım! Önemli olan bronzlaşmak siz ona bakın :) Yaa ama böyle kimse sevmiyor diyenler bana ulaşsın ben severim, öyle kucaklayıcı öyle melek öyle halden anlayan bir insanım sonuçta, diyeti falan da boşverin dünyaya bir daha mı geleceksiniz kızlar. Sadece çok yemeyin normal yiyin, öyle ay diyet yapacağım diye dolaşmayın. Kısacası İNSAN GİBİ YİYELİM İNSAN! Hem ne demişler bir dirhem et bilmem kaç ayıbı örter. Bu sözün anlamını da senelerdir çözebilmiş de değilim ama var böyle bir söz :)






Sıcak günler :)






xoxo ukturko hoca
Tweet


ukturk hoca yaz diyeti ile zayiflamak artik cok daha kolay 2

No comments:

Post a Comment