Saturday, November 16, 2013

DİYET KANDİL SİMİDİ



diyet kandil simidi 1
Bu kandil simidini, diyet yapanlar da gönül rahatlığıyla yiyebilsinler diye tasarladım. Evet tasarladım dedim çünkü gerçekten de üzerinde biraz çalıştım ki hem biraz kaloriden tasarruf edelim, hem de bu tasarruflu kaloriyi alırken zarar görmeyelim. Nasıl mı? Mesela 1 paket hatta yarım paket bile margarin kullanmayarak, şeker yerine pekmez koyarak, beyaz un kullanmayarak, buna rağmen kıyır kıyır oldurtabilmek için de sirke ekleyerek..Haydi bakalım hanımlar, beyler.. Bahar, hafifleme mevsimidir. Ara öğünlerinizde kandil simidine buyurun. Bir kerede iki taneden fazla götürmeyin ama:)) Afiyet olsun..

Malzemeler:

***********

*50 gr. margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)

*1 aida çay bardağı sızma zeytinyağı

*1 yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne)

*1 çay kaşığı tuz 

*1 tatlı kaşığı pekmez

*2 aida çay bardağı yoğurt

*2 çay kaşığı mahlep

*2 yemek kaşığı sirke

*4,5 su bardağı kadar hazır ekmek unu karışımı (eğer diyet amaçlı yapıyorsanız 7 tahıllı veya geleneksel *beyaz haricindeki herhangi bir ekmek ununu tercih edin, SÖKE, BİZİM, SİNANGİL markalarında satılıyor)

*1 paket kabartma tozu

*Tane keten tohumu - susam


diyet kandil simidi 2
Yapılışı:

*****************

*Margarini biraz mıncıklayarak önce unla karıştırın.

*Sonra da diğer tüm malzemeyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.

*Üzerini kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin, bu işi buzdolabında yaparsanız daha iyi olur.

*Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin (hamuru biraz yassıltıp kurabiye kalıbıyla da kesebilirsiniz)

*Üzerini önce yumurta akına sonra keten tohumu ve/veya susama batırın, tepsiye sıralayın.

*Önceden 200 dereceye ayarlı fırına verin.

*Üzerleri kızarana kadar pişirin.

*Çıkardıktan sonra tepside soğutup öyle servis edin.


No comments:

Post a Comment