Bu sofrayı geçen hafta misafirlerim için hazırlamıştım sizlere de menü hazırlarken fikir olması açısından aktarmak istedim umarım beğenirsiniz misafirlerim çok beğenmişti hepsine gelip evimizi şenlendirdikleri ve güzel bir gün geçirmemize vesile oldukları için teşekkür ederim eli boş gelmemişler o nedenle de ayrıca teşekkür ederim arkadaşlarıma:) Sofrada görünen hindpareleri kankam Kübra yapıp getirdi eline sağlık, yanında görünen minik kağıtlarda kurabiyeler var onları da kızımın arkadaşı Yasemin yapıp getirdi eline sağlık çok nefisti tarifi vericem yakında inşaallah ve orada görülemeyen bir tabak daha var arkadaşım Gül getirmişti onuda ayrıca resimleip yayınlarım kesesine bereket olsun:)
Soframızdakilerin tariflerini daha sonra tek tek yayınlayacağım ama bugün sizinle paylaşmak istediğim diyette olanların içine yarayacağını umduğum nefis bir tarif
Duyduk duymadık demeyin yeni etkinliğimiz başlıyoooooor:) Sevgili Dilek yeni ev sahibemiz etkinlik konumuz ise "DİYET VE DİYABETİK YEMEKLER" sizlerden de katılımlarınızı bekliyoruz arkadaşımın bloğundan banneri alıp bloglarınıza ekleyebilirsiniz bekliyoruz:)
Köftesi için malzemeler:
4 adet iri patates,
1 adet irice soğan,
1 su bardapı ince bulgur,
1 kaşık biber salçası,
1 kaşık domates salçası,
1 çay bardağı zytinyağı,
1 çay kaşığı pulbiber,
1 .ay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz, 1 limon,
Arzu edilirse ince doğranmış maydanoz.
Yapılışı:
Patatesler soyulup 4 parçaya kesilip 2 bardak suyla haşlamaya bırakılır
Patatesler haşlanırken 1 adet soğan incecik doğranıp zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur içine salçalar katılıp karıştırılır ve baharatlar da eklenerek ateşten alınır
Patatesler haşlanınca çatalla sıcakken ezilir içine ince bulguru katılıp hızlı bir şekilde karıştırdıktan sonra kapağı kapalı olarak bulgurun kabarması beklenir ve kabaran bulgurla patates karışımı biraz yoğrulur soğanlı baharatlı karışım eklenerek tekrar yoğurma işlemi yapılır 1 limon suyu sıkılıp (1 kaşık nar ekşisi de olur) tekrar yoğurduktan sonra cevizden büyük yumurtadan küçük toplar hazırlanır ve salatanın üzerine yerleştirilerek bekletilmeden servis edilir
Salatası için:
1 adet göbek marul,
2 adet salatalık,
Sosu için:
1 kaşık nar ekşisi, 3 kaşık zeytinyağı, 1 tutam tuz,
Marul çok ince olmamak şartıyla doğranır içine küp doğranmış salatalık katılıp sosuyla karıştırarak hazır hale getirilir
Afiyetle mis gibi yenir:)
Diğer tarifler de yakında gelecek beni bekleyin anacıııııım:))))
Dilekciğim kolay gelsiiiin:)
No comments:
Post a Comment