Saturday, November 16, 2013

KARATAY DİYETİ, KOCA YEMİŞ, FIRINDA PASTIRMALI, KAŞARLI TAVUK SARMA



Onbeş gündür diyet yapıyorum. Karatay diyetine niyetlenmiştim ama açıkcası tam uyamıyorum. Canan Karatay çok ilginç ve değişik yöntemler öneriyor.Örneğin sabahları çok kuvvetli, protein bakımından zengin, sağlıklı yağ içeren ( örneğin tereyağı ) bir kahvaltı yapın diyor. Hatta tereyağında pastırmalı yumurta veriyor. En çok da sevdiğim ve uyguladığım tarafı burası. :))) Burası çok önemli, diyor ki "Kuvvetli bir kahvaltının hızlandırdığı metabolizma sonucu, harcanan kalori miktarı 4- 5 kilometrelik bir koşuda harcanan kalori enerji miktarına eş değerdedir."






















karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 1



Prof. Karatay'ın asıl bomba iddiası biliyorsunuz kolestrol hakkında. Her türlü kolestrolün kuvvetli bir antioksidan olduğunu, kalp damar hastalıklarının, kanserin gelişmesini önlediğini söylüyor. Ayrıca bütün seks hormonları ve stres hormonlarının yapımında da kolestrol kullanılıyormuş. Bunları söyleyen, Amerika'da herkesin tanıdığı, saygı duyduğu bir prof. Karatay diyetinde kesin olmayanlar, başta şeker, unlu mamuller, gazlı içecekler.


















KOCA YEMİŞ:


























karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 2


























Hepiniz vişne veya kiraz zannettiniz değil mi? Değil efendim. Ben de vişne diye alıyordum Beykoz'dan, ama Karadeniz bölgesinin ünlü koca yemişiymiş. Sanki ne olduğunu, nasıl yendiğini, neler yapıldığını bilirmişim gibi her zaman olduğu üzere aldım, hem de nedense iki kilo. :))) Aslında tatsız bir şey, öylece yıkayıp yiyorsunuz. Ben tatsız tuzsuz şeyleri sevdiğimden bunu da sevdim. :))






















karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 3


























Tabi internet sağolsun hemen koca yemiş ustası oldum sayesinde. Giresun'da turşusunu kurarlarmış, olunca sebze yemeklerine koyarlarmış, özellikle pırasaya çok yakışırmış. Giresun'lular yapar da ben yapmaz mıyım, hemen kurdum turşusunu. Turşu olsun, yemekleri yapayım neticeyi paylaşacağım sizinle














FIRINDA PASTIRMALI, KAŞARLI TAVUK SARMA:


















Artık tavuk yapmamaya karar vermiştim, çünkü bıkkınlık geldi ve de çok lezzetsizler. Ama bu tarifi görünce içindeki pastırma ve kaşardan dolayı değişik geldi. Gerçekten çok lezzetli oluyor.


































karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 4


























Malzemeler:


















4 adet tavuk göğsü


8 dilim pastırma ( Tarifte 1 dilimdi, ben 2 koydum)


4 parça kaşar peyniri


Tereyağı


2 yumurta


1 çay bardağı susam


Karabiber


Tuz






















karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 5


























Tarif:










Tavuk göğüsleri et döveceği ile iyice inceltiyoruz. Tuz ve karabiberi üzerine serpiyoruz. Geniş kenarına iki dilim pastırma, üzerine bir dilim kaşar peynirini koyuyoruz. Kenarlarına küçük tereyağı parçacıkları yerleştiriyoruz.


































karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 6





























Tavuğun kenarlarını katlayarak sarıyoruz ve açılmaması için kürdanla tutturuyoruz. Derin bir tabağa yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz. Gene başka bir tabağa susamımızı döküyoruz. 


































karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 7






















Erimiş olan kalan tereyağını fırça yardımıyla tavukların üzerine sürüyoruz. Tavuğumuzu önce yumurtaya, sonra susama bulayarak fırına uygun bir kaba alıyoruz.






















karatay diyeti koca yemis firinda pastirmali kasarli tavuk sarma 8






























180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment