Monday, September 16, 2013

Dukan Diyeti İlk Günüm



Dukan Diyeti Atak 1.Gün






Dukan Diyeti ile yakın bir arkadaşımın hamilelik sonrasında veremediği kilolarını bir anda kolaylıkla vermiş olduğunu gördüğüm anda tanıştım. Naptığını sorduğum da dukan dedi! dükkan mı ? :) bu diyet ile (3 ayda tam 15 kilo) vermiş, üstelik inanılmaz derecede incelmiş! çok cazip değil mi?






Diyet hakkında nette bilgileri edinirken, Ender Saraç'ın da diyeti onaylayan sözlerini okuyunca güvendim. 






Kitabını edindim. Kitabı aldığımdan bu yana sanırım 5-6 ay geçti.. bir türlü cesaret edip başlayamadım. Kolay fakat katı prensipleri olan bir diyet.. 






En son diyeti uygulayan bir arkadaştan da olumlu yorumlar alınca, kitabı raftan indirdim.






Öncelikle diyet iyi bir alışveriş gerektiyor. Light süt, light yoğurt, light peynir, tavuk göğsü, yağsız kıyma (köfte) , seviyorsanız çemensiz pastırma, taze günlük alınmış balık, yumurta, lor peyniri, maydonoz, dereotu ve en önemlisi yulaf kepeği... bunlar bana uygun proteinler hepsini  tedarik ettikten sonra diyetime başladım. 






Başlamadan önce önemli bir husus daha var www.regimedukan.com adresinden özel bilgilerinizi yazarak diyetinizin seyir günlerini öğrenmeniz gerekmekte..






Bana 3 gün atak devresi yapmam gerektiği çıktı.. 






Bugün ilk günüm.. protein ile arası iyi olan biri için güzel bir gündü hiç acıkmadım sürekli birşeyler yedim. Diyetin en iç açıcı yanı bu.. liste dışına çıkmadığınız sürece herşeyi istediğiniz zaman ve istediğiniz miktarda yiyebiliyorsunuz.

Sabah kahvaltıya ( hepsi sıfır yağ) lor, maydonoz, dereotlu omlet ve light peynirle başladım. Ara öğünde bir kase light yoğurdun içine ( gün içersinde 1,5 kaşık hakkımızın olduğu) bir miktar yulaf kepeği ekleyerek yedim. Öğlen salatalık turşusu eşliğinde tavuk göğsünü ince dilimleyip yağsız tavada kızarttım, tavuğun sıfır yağsız ve çok çabuk pişmesi aynı zamanda lezzeti ile  beni çok şaşırttı.. bu diyet bana yemek hazırlama alışkanlıklarımda da faydalı katkılar sağlayacak gibi.. İkindi de yeşil çayımın yanında light kaşar peyniri , akşam yemeği iki salatalık turşusu eşliğinde ızgara tavuk göğsü ve kalan yulaf kepeği hakkım ile birlikte light yoğurt. 






Önemli bir ayrıntıyı es geçmeyelim..en az 1,5 litre su ve hergün en az 20 dk yürüyüş veya başka bir spor






Bu sabah 68 kilo ile başladım. Atak döneminin amacı olan vcutta ödem atma durumu bende başarılı sonuç verdi ve şaşırtıcı bir şekilde tartıda bugünün sonunda 2 kilo fark etti! ( 66 kg)






Diyetin bugün için görüldüğü yan etkileri; hafif yorgunluk hissi ve akşam saatlerinde başlayan baş ağrısı oldu.. gerçi baş ağrımın tam olarak bu sebepten olup olmadığını bilemiyorum! diğer yorgunluk hissi durumunun ilk gün için oluşabileceği yazıyordu.






Şimdilik bu kadar.. 






Sevgiler










No comments:

Post a Comment