Wednesday, September 18, 2013

EKMEKSİZ DİYET YAPMANIN ZARARLARI













ekmeksiz diyet yapmanin zararlari 1

Ekmeksiz Diyet Olmaz
Ekmeksiz Diyet Yapmanın Zararları


Ekmeğin Faydaları,Ekmeğin Faydaları Nelerdir,Diyet Yaparken Ekmek,Diyet Yaparken Hangi Ekmek Yenmeli, Ekmeksiz Diyet,Ekmeksiz Diyet Olurmu,Ekmeksiz Diyet Olmaz


Kış mevsiminin bitmeye başladığı andan itibaren, pek çok kişi diyet yapma telaşına düştü. Kilo vermek isteyenler, çeşitli diyetleri deniyor. Diyet yaparken en sık düşülen hatalrdan bir tanesi de, ekmeği tamamen kesmek oluyor. Ama, uzmanlar uyarıyor..
Ekmeksiz diyet olmaz.. Doğrusu, diyet yaparken hangi ekmek yenmeli sorusunun cevabını bilmek..


Diyet yaparken ekmeği tamamen kesmek, vücuda yaradan çok zarar veriyor.. Ekmeksiz diyet olurmu diye soran okurlarımıza net cevap olarak, ekmeksiz diyet olmaz diyoruz..  Uzmanlar diyette bile olunsa vücudun her zaman ekmeğe ihtiyacı olduğunu belirterek, ekmeği tamamen kesmenin böbrek yetmezliğinden aşırı strese kadar sağlığa birçok zararının olduğu konusunda uyarıyor.


Sağlıklı diyet programlarının yüzde 55 ila 60’nı karbonhidratlar oluşturmaktadır.Bu sebeple, diyet yapan kişilerin mutlaka ekmek tüketmesi gerekir.. Beslenme uzmanına danışmadan diyet yapan kişilerin yaptığı en büyük hata, ekmeği kesmek oluyor. Eğer gu şekilde diyete devam edilir ise, böbrek yetmezliği yaşama riski de oldukça artıyor. Diyet yaparken 6-8 dilim ekmek tüketmek gerekiyor. Ekmek yemeyen hastalarda ürik asit yükseliyor ve böbreklere zarar veriyor. Ürik asit yüksekliğinin sebep olduğu bir diğer hastalık ise gut.. Ekmeksiz fazla aminoasit almak böbreğin çalışmasına zarar veriyor. Ayrıca ekmek yemediğiniz zaman doymazsınız. Doymayınca diğer gıdalardan daha fazla tüketmek zorunda kalırsınız. Diğer gıdalar da yağ içerir. Kilo vermek yerine alma ihtimali ortaya çıkar.


Ekmeğin Faydaları,Ekmeğin Faydaları Nelerdir ?


* Vücudumuz her zaman bir parça ekmeğe ihtiyacı vardır. B grubu vitaminler içerir. Bu nedenle her öğünde kişi için yeterli miktarlarda tüketilmesinde sakınca yok.


* Ekmek sağlıklı beslenmemizi sağlar.


* İnsan ömrünü uzatır. Ancak ne kadar ekmek tükettiğiniz önemlidir. Kişinin yapısına göre ekmek ihtiyacı değişir.


* Diyeti kolaylaştırır.


Diyet Yaparken Ekmek,Diyet Yaparken Hangi Ekmek Yenmeli


Beyaz ekmekten ziyade özellikle içeriğinde B2, B6, B12 ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum, niasin, folik asit ve çinko bulunan bol lifli çavdar ekmeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Kolesterolün düşmesine, bağırsakların çalışmasına, kan şekerinin ve kan lipitlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Koroner kalp rahatsızlıkları ve diyabet hastalığı olanların diyetlerinde de olumlu etkileri bulunuyor. Az tüketilmesi de hafıza geriliğine neden olmakla birlikte kişide aşırı strese yol açabilir.


Ekmeğin Faydaları,Ekmeğin Faydaları Nelerdir,Diyet Yaparken Ekmek,Diyet Yaparken Hangi Ekmek Yenmeli,Ekmeksiz Diyet,Ekmeksiz Diyet Olurmu,Ekmeksiz Diyet Olmaz


No comments:

Post a Comment