Monday, September 23, 2013

ZORAKİ DİYET!!



Aslında ben halimden memnundum. Zaman zaman dar gelen kıyafetlerden, alışverişe gittiğimde beğendiğim eteğin ya da bluzun uygun bedeninin bulunmamasından mütevellit canımın sıkıldığı olmuştur. Daha iki yıl önce vitrinlerde gördüğüm her giysinin içine girebilen fidan gibi incecik bir bedene sahipken, şimdi, acaba bana olacak bedeni var mıdır diye düşünmek canımı sıkabiliyor bazen. Yine de seviyorum ama kendimi, çok vahim değil durumum, -bana göre-.

zoraki diyet 1


Benim eski halimi bilen bir-kaç kişi zorladı buna, aklıma girdiler, 36-38 beden olan ben, klasik Türk Kadını formuna girmeye başlayınca, hatta bu konuda baya iddialı olduğumu görünce dayanamadılar. Bunu okuyan da baya uzun zamandır tombul bişeyim sanıcak, değilim valla, sadece 2 yıldır 44 bedene kadar çıktım okadar :)) onun da sınırlarını zorluyorum! 






Kabahat benim mi? tabiiki değil! Annem güzel yemek yapıyo, bütün gün oturarak çalışıyorum ve migren hastasıyım düzenli yemek, uyumak ve ilaç kullanmak zorundayım ağrılarımdan kurtulmak için. Bahanem hazır yani :)) 






zoraki diyet 2Ama kimin umurunda? Sanki herkes dal gibi incecik, kendilerinin bir gram fazlası yok benimle uğraşıyorlar:






Önce 'sen biraz kilo mu aldın?' diye başladı sorular, 






sonra uzun zaman görüşmediğimiz arkadaşlar, akrabalar, memlekete gittiğimizde, kinayeli kinayeli  'ooo maşallah,bursa yaramış', 'keyfin, rahatın yerinde galiba oralarda, ne güzel', 






'aaa kilo mu aldın sen, ama üzülme çok yakışmış'... 






Biraz acımasız olanlar: 'ayy, bi yaştan sonra verilmiyoo işte bu kilolar, hele bi de evlen çocuk yap bak...' 






bir de önceki işten falan tanıyıp birkaç yıl hiç görüşmediğim, tesadüfen bir yerde karşılaştıklarım var, ' aaa canım benim, hamile misiiinnn?'






En sonunda annem Diyetisyenden benim için aldığı randevuyu dayadı burnuma :(






Randevu günümüz saatimiz geldi, diyetisyenim Adını daha önce sıkça duyduğum okuduğum, başarılı bulunan bir bayan. yoldayım ve hala kendime soruyorum: Ben nereye gidiyorum, ne olacak, bunu gerçekten yapmak istiyor muyum, acaba diyetisyenin bana verdiği listeyi uygulayabilecek miyim? vs. vs....






zoraki diyet 3Tartıldım, ölçüldüm, biraz sohbet ettik, derkenn,Tam 16 kilo hedef verdi, inanamadım. Benim sandığımdan gördüğümden daha mı vahimmiş durum? Beslenme tablosuna baktım, öyle beni zorlayacak bişey de yok, Zaten ne istediğimi bana sordu hep, ne istersem onu yazdı, ohooo böyle diyet yapmaya ne var? bütün gün yiyip içmekle geçecek, önceden bu kadar yemiyordum ben. korkarım bu diyetin sonunda olduğumdan daha fazla kiloya sahip olucam :)) 











No comments:

Post a Comment