Thursday, September 5, 2013

YULAF EZMELİ KEÇİBOYNUZLU DİYET BİSKÜVİ


yulaf ezmeli keciboynuzlu diyet biskuvi 1


Canım arkadaşlarım merhaba uzuuun bir ayrılıktan sonra aranızdayım yine Allah kısmet ederse.



Dün akşam evimize döndük artık. Babacığımı daha iyi bıraktık.Tedavisinin zor kısmını atlattık artık evde zamanla iyileşecek İnşallah.



Hepinize yollamış olduğunuz geçmiş olsun dilekleriniz için sonsuz teşekkürler ediyorum, hepsi benim için çok değerli, çok sağolun...



Zor günler atlattık, onu daha önce hiç öyle görmediğim için bana çok zor geldi. Yüce Rabbim herkese sağlık hoşluk versin. Herşey bir anlık arkadaşlar, bir varsın bir yoksun. Allah korusun ama babacığımı kaybedebilirdik. Oyüzden sevdiklerimizin kıymetini çok iyi bilelim ve mümkün olduğunca birlikte vakit geçirmeye çalışalım. Ne yazıkki ben bu konuda biraz şanssızım onlardan uzak olduğum için.



Sizleri de çok özledim inanın, İnşallah hep güzelliklerle birlikte oluruz artık.Bu arada hamileliğimden dolayı üzerimde bir halsizlik, bitkinlik oluyor. Umarım hep böyle sürmez, oyüzden canım bir şey yapmak istemiyor. Allahım bana güç kuvvet versin diyorum. Tatlıyı çok sevdiğim halde artık hiç canım çekmiyor. Bakalım nasıl yapacağım tatlıları artık merak ediyorum doğrusu. Çünkü her zaman yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.



Neyse canlarım sizlere artık yaza girerken canınız atıştırmak istediğinde sağlıklı, ayrıca kilo aldırmayacak tok tutan, çay yanına da harika bir lezzet vereceğim. Ben denedim çok sevdim, tavsiye ediyorum.



Ayrıca tarifimi Hobi Dünyam ın düzenlediği " Diyet ve Diyabetik Tarifler Etkinliğine" evsahipliği yapan Tadınadoyamadım Dilek arkadaşımıza yolluyorum.



Malzemeler:



1 adet yumurta



1 çay bardağı sıvıyağ



1 çay bardağı taneleriyle birlikte herhangi bir reçel ( ben kayısı reçeli kullandım)



yarım çay bardağı şeker



3 kaşık yoğurt



1 su bardağı yulaf ezmesi



1 çay bardağı keçiboynuzu tozu



1 çay bardağı kuru üzüm, ceviz ( istediğiniz yemişleri koyyabilirsiniz)



tarçın, portakal kabuğu, vanilya



1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 fiske tuz



2 bardak tam buğday unu



Yapılışı:



Arkadaşlar verilen malzemelerin hepsini karıştırıp bayağı yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.



Bunu kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine birer kaşık koyp üstüne hafifçe bastırıyorsunuz.



175 derecede kızarana kadar pişirip hemen çıkarıyorsunuz ve üzerine temiz bir havlu örtüyorsunuz.Bu kadar basit. İçiniz kazınıp birşeyler atıştırmak istediğinde afiyetle yiyorsunuz.



Sevgilerimle...


No comments:

Post a Comment